hwd_render-01.png

HollywooD PIVOT House

Hollywood, California


The Hollywood Pivot House is located at the base of the Hollywood sign along Mulholland Highway, on a lot that is narrow at the street edge and drops off dramatically from the street. The house design comprises a series of nested L-shaped forms, which extend down the hillside, taking advantage of the views of downtown Los Angeles—while creating large outdoor terraces over the city. The nested forms are made of board-formed concrete, and designed as “fanning” cantilevers. While remaining in compliance with strict hillside height regulations, the cantilevers are able to extend the house over the steep terrain. An integral pool on the upper floor, as well as a roof terrace, capitalize on the warm Southern California climate, and integrate outdoor and indoor spaces for living.

Project in progress

IMAGES


DRAWINGS